Politica de protectie a datelor aplicata in cadrul Alicomtex SRL, in calitate de operator al datelor dumneavoastra personale, prevede conditiile-cadru necesare asigurarii nivelului adecvat de protectie a datelor prevazut  de Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Mai mult, angajatii nostri sunt obligati sa pastreze confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea datelor personale la care au acces.

Operatorul de date este Alicomtex SRL cu sediul in str. Nicolae Balcescu, nr. 29A, 230092 Slatina, jud. Olt

Detaliile de contact ale Responsabilului pentru protectia datelor din cadrul Alicomtex SRL sunt:

Adresa: str. Nicolae Balcescu, nr. 29A, 230092 Slatina, jud. Olt

e-mail: contact@alicomtex.ro

telefon: +40 249 420 016

Domeniul de aplicare si modificarea politicii

Prin aceasta notificare privind protectia datelor, va oferim informatii cu privire la modul in care gestionam datele personale si care sunt datele personale pe care le colectam, le procesam si le folosim atunci cand vizitati acest site web.

Aceasta politica de protectie a datelor se aplica tuturor datelor personale colectate si prelucrarilor acestor date in cadrul proceselor din cadrul Alicomtex SRL.

Politica privind protectia datelor se extinde peste toate actiunile referitoare la date cu caracter personal ce apartin atat clientilor si partenerilor de afaceri cat si angajatilor nostri.

Politica este revizuita periodic iar cea mai recenta versiune va fi imediat disponibila atat angajatilor cat si clientilor si partenerilor de afaceri pe pagina site-ului Alicomtex SRL. De aceea va rugam sa recititi aceasta politica din cand in cand.

Colectarea datelor personale

Datele personale trebuie colectate si prelucrate in mod legal si corect. Datele personale  pot fi prelucrate numai in scopul definit inainte de colectarea datelor si comunicat persoanei vizate. Modificarile ulterioare ale scopului sunt posibile doar intr-o masura limitata.

Persoana vizata trebuie informata cu privire la modul in care sunt colectate si tratate datele sale. Datele pot fi colectate in urmatoarele situatii:

 • Daca ne contactati direct, de exemplu prin intermediul site-ului Alicomtex SRL pentru a solicita informatii despre produsele si serviciile noastre;
 • Daca achizitionati un produs sau un serviciu direct de la noi
 • Daca raspundeti in cadrul campaniilor noastre de marketing direct sau prin introducerea datelor online pe site-ul nostru;
 • Daca alti parteneri de afaceri transfera in mod permis datele dvs. personale catre noi;
 • Daca am achizitionat datele dvs. personale din alte surse publice;
 • Daca oferiti informatii in numele unui tert, trebuie sa va asigurati ca a consultat aceasta politica de confidentialitate inainte de a face acest lucru. Daca aveti sub 16 ani, va rugam sa nu ne furnizati nicio informatie cu exceptia cazului in care aveti permisiunea parintelui sau tutorelui dvs. sa faceti acest lucru.

In oricare din situatii, Alicomtex SRL va solicita minimul de date personale necesare realizarii scopului pentru care sunt colectate acele date.

Categorii de date personale colectate

Categoriile de date pentru care se face colectarea, prelucrarea si utilizarea datelor cu caracter personal sunt cele de mai jos:

 • Date de contact: nume si prenume, titlu, initiale, adresa, numere de telefon, adresa de e-mail, numar de fax;
 • Date personale: data nasterii, permis de conducere, profesie, date privind efectuarea platilor, canalul de contact preferat, numele companiei unde lucrati, functia etc
 • Interese: tipul de vehicule care va intereseaza
 • Utilizarea site-ului nostru si a informatiilor comunicate: – cum utilizati site-ul nostru si daca deschideti sau transmiteti comunicarile noastre, inclusiv informatiile colectate prin cookie-uri si alte tehnologii de urmarire.
 • Informatii colectate din vanzari si servicii: informatii referitoare la achizitii, numarul de contract si informatii de suport si service, inclusiv plangeri si reclamatii.
 • Informatii privind istoricul clientului: ratele de satisfactie a clientilor, ofertele primite, data achizitiei, data de inregistrare, numarul de inmatriculare, data de comanda, lista de preturi, informatii privind garantiile, informatii optionale in domeniul asigurarilor, alte produse, date colectate in timpul vizitelor la Alicomtex SRL (de ex. solicitari, informatii de consultare, consultant de vanzari responsabil, istoric de service), istoricul reclamatiilor, istoricul de service.
 • Detalii de configurare a vehiculului: informatii despre caracteristicile si setarile curente ale vehiculului dvs. (identificat prin numarul de  inmatriculare al vehiculului).
 • Informatii tehnice ale vehiculului: informatii despre cum functioneaza sau au functionat motorul si sistemele din interiorul vehiculului, nivelul de incarcare a rezervorului, distanta ramasa de navigare (croaziera), datele RTTI (serviciile de informatii in timp real privind traficul si calatoriile) temperatura exterioara, kilometrajul, viteza medie.
 • Istoric erori in urma vizitelor in service
 • Informatii privind locatia vehiculului.
 • Imagini inregistrate din spatiile apartinand Alicomtex SRL (receptie, zona de service etc)

Scopurile pentru care pot fi utilizate datele dumneavoastra

Datele dumneavoastra personale vor fi utilizate numai in scopurile care v-au fost aduse la cunostinta si pentru care au fost colectate.

GDPR (Regulamentul UE nr. 679 din 27 aprilie 2016) impune ca utilizarea datelor cu caracter personal sa fie justificata de „temeiuri” legale si am stabilit aceste temeiuri pentru fiecare scop. Prezentam mai jos scopurile si temeiurile legale pe care le folosim pentru a justifica utilizarea informatiilor dvs. pentru fiecare dintre scopuri.

Relatii Clienti si Marketing

Alicomtex SRL colecteaza date de contact, detalii personale, informatii despre istoricul clientului, informatii privind utilizarea site-ului si a comunicatiilor si poate utiliza informatiile despre vanzari si service, detaliile de configurare a vehiculului si informatiile tehnice despre vehicul pentru a determina ce noutati si oferte sunt de interes pentru dumneavoastra si pentru a va contacta in legatura cu aceste oferte in conformitate cu preferintele dumneavoastra de marketing.

Pentru aceste scopuri de marketing vi se va solicita consimtamantul si veti putea opta si pentru caile de comunicare pe care doriti sa va transmitem informatiile.

Prelucrarea datelor cu caracter personal se bazeaza pe interesul legitim al Alicomtex SRL in scopul de a promova si de a oferi informatii despre produsele si serviciile sale. Drepturile si libertatile fundamentale ale clientilor si ale clientilor potentiali au fost evaluate in raport cu interesul nostru de a prelucra date personale in scopul identificat.

Consimtamantul pentru marketing poate fi oricand retras cu efect pentru viitor. Clientul poate de asemenea sa se opuna prelucrarii in scopuri de marketing direct.

Service de Vehicule

Alicomtex SRL va obtine datele de contact, detaliile de configurare a vehiculului, informatiile tehnice despre vehicul si informatiile privind vanzarile si serviciile, precum si informatii despre istoricul clientului atunci cand servisati sau reparati un vehicul, inclusiv solicitari de garantie si verificari regulate, si le va folosi pentru a furniza serviciile pe care le solicitati si pentru a va notifica aspectele legate de vehiculul dumneavoastra. Aceste informatii pot fi accesate pentru a depana probleme tehnice sau de alta natura legate de furnizarea acestor servicii.

Alicomtex SRL poate primi, de asemenea, informatii limitate privind localizarea autovehiculului in timpul procesului de reparare, care vor fi utilizate numai in conformitate cu masurile de protectie cu privire la informatiile de localizare.

Orice restrictii solicitate de potentialii clienti  privind datele lor personale trebuie sa fie respectate. Trebuie sa tineti cont de faptul ca furnizarea datelor personale pentru scopul de Service de Vehicule este o cerinta contractuala iar refuzul dumneavoastra de a le furniza va afecta corecta derulare a contractului sau o va face chiar imposibila.

Scopul colectarii datelor mentionate mai sus este executarea contractului iar interesul legitim al Alicomtex SRL este de a mentine cele mai inalte standarde de vanzare, service si produse oferite clientilor. Drepturile si libertatile fundamentale ale clientilor au fost atent evaluate in raport cu interesul nostru de a prelucra datele clientilor in scopul identificat.

Clientul poate sa se opuna prelucrarii datelor sale cu caracter personal, in orice moment, caz in care ne va informa imediat in legatura cu dorinta sa.

Transmiterea datelor cu caracter personal

Datele dumneavoastra personale pot fi transferate urmatoarelor entitati:

 • Companiile care furnizeaza servicii pentru compania noastra, cum ar fi mentenanta IT (Red It Alstech SRL).

Transmiterea datelor cu caracter personal catre destinatarii din afara sau din interiorul companiei Alicomtex SRL este supusa cerintelor de autorizare pentru prelucrarea datelor cu caracter personal in conformitate cu prezenta politica si legislatia in vigoare. Beneficiarul datelor trebuie sa utilizeze datele numai in scopurile definite si comunicate persoanei vizate.

Toate informatiile dumneavoastra sunt stocate pe serverele securizate (sau in format fizic securizat) ale subcontractantilor sau partenerilor nostri de afaceri si sunt accesate si utilizate in conformitate cu politicile si standardele noastre de securitate (sau standarde echivalente ale subcontractantilor sau partenerilor nostri de afaceri).

Daca datele sunt transmise de o terta parte companiei Alicomtex SRL, trebuie sa ne asiguram ca datele sunt utilizate numai in scopul propus si in conditii de securitate adecvate.

Masurile de protectie cu privire la informatiile de localizare

Anumite servicii pot fi oferite numai in cazul in care va dezvaluiti locatia sau locatia vehiculului si numai la solicitarea dumneavoastra. Tratam cu toata seriozitatea confidentialitatea informatiilor despre locatie.

Urmatoarele masuri de protectie sunt aplicate informatiilor privind locatia (inclusiv informatiile accesate ca parte a procesului de service al vehiculului):

 • Nu sunt retinute si pot fi puse la dispozitie la solicitarea clientului si doar intr-o forma asociata cu vehiculul dumneavoastra.
 • Sunt obtinute sau accesate numai in aceasta forma atunci cand este necesar pentru a furniza serviciul solicitat sau in cazul in care suntem obligati sa pastram si / sau sa furnizam informatiile conform legii iar daca suntem obligati sa furnizam informatiile catre organele de drept sau orice alta terta parte, va vom informa, cu exceptia cazului cand, daca am face acest lucru, am aduce prejudicii prevenirii sau detectarii unei infractiuni, sau cand nu ni se permite sa facem acest lucru.

Termene si criterii de pastrare a datelor cu caracter personal

Alicomtex SRL va pastra informatiile dumneavoastra doar atat timp cat este necesar pentru indeplinirea scopului pentru care au fost colectate si pentru orice alte scopuri conexe permise (de exemplu, acolo unde este relevant, pentru aparare in cazul unei reclamatii impotriva noastra). Asadar, daca informatia este utilizata in doua scopuri, o vom retine pana la expirarea scopului cu cea mai lunga perioada, dar ea nu va mai fi utilizata in scopul cu perioada mai scurta, odata ce aceasta perioada a expirat.

Controlam accesul la informatiile cu caracter personal acordand acces numai  persoanelor care au nevoie sa le foloseasca pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu si numai in scopurile relevante.

Perioadele de pastrare se bazeaza pe cerintele legale si pe nevoile afacerii, iar datele  dumneavoastra cu caracter personal, care nu mai sunt necesare scopurilor noastre, sunt distruse sau sterse in siguranta.

Utilizarea pentru asistenta clienti si marketing: in legatura cu informatiile dumneavoastra utilizate in scopuri de asistenta pentru clienti si in scopuri de marketing, este posibil sa pastram informatiile acestea o perioada limitata dupa data ultimei obtineri a consimtamantului dat pentru a va transmite mesaje de marketing sau data la care ati raspuns ultima oara la o comunicare de marketing din partea noastra (alta decat sa renuntati la primirea altor comunicari).

Utilizarea datelor  pentru a executa un contract privind service-ul vehiculelor: in ceea ce priveste informatiile utilizate pentru a indeplini orice obligatie contractuala, putem pastra aceste date pe toata durata cat contractul ramane in vigoare plus 10 ani de la ultimul contact pentru a raspunde oricaror intrebari sau pentru a solutiona orice reclamatii survenite ulterior incetarii contractului.

In cazul altor categorii de date cu caracter personal pe care le colectam (de exemplu  inregistrarile video din statiile de service, din statiile ITP sau din spatiile apartinand companiei noastre) va rugam sa retineti ca la stabilirea termenelor de pastrare a datelor suntem obligati sa luam in calcul toate prevederile legale specifice (norme si reglementari impuse de R.A.R., de politie etc).

In cazul in care se vor emite posibile pretentii legate de orice informatie despre care consideram in mod rezonabil ca va fi necesara apararea, urmarirea sau formularea de pretentii impotriva noastra, a dumneavoastra sau a unei terte parti, putem pastra aceste date atat timp cat aceasta pretentie ar putea fi in termenul legal de a fi formulata.

In cazul necesitatii rechemarii vehiculelor de pe piata este necesar sa pastram datele pentru perioada de timp necesara efectuarii operatiunii de rechemare si inca 10 ani de la ultimul contact cu scopul de a putea rezolva orice solicitari sau revendicari ulterioare.

Drepturile persoanei vizate

Fiecare persoana vizata (ale carei date sunt colectate) are drepturile de mai jos iar afirmarea lor trebuie sa fie tratata imediat de catre responsabilul cu protectia datelor personale si nu poate constitui un dezavantaj pentru persoana vizata.

 • Daca datele cu caracter personal sunt incorecte sau incomplete, persoana vizata poate solicita corectarea acestora sau completarea lor. Va rugam sa ne informati despre orice modificare a datelor pe care ni le-ati furnizat astfel incat sa putem prelucra numai date actualizate, corecte si complete referitoare la dumneavoastra.
 • Persoana vizata poate obiecta privind prelucrarea datelor sale pentru anumite scopuri iar datele trebuie sa fie blocate pentru acele tipuri de utilizare, cu exceptia cazului in care motivele noastre de a continua aceasta prelucrare prevaleaza asupra oricarui prejudiciu adus drepturilor dumneavoastra de protectie a datelor.
 • Persoana vizata poate solicita stergerea datelor sale daca prelucrarea acestor date nu are un temei juridic sau daca temeiul juridic a incetat sa se aplice. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care scopul prelucrarii datelor a expirat sau a incetat sa mai fie aplicabil din alte motive.
 • Persoana vizata are dreptul de a se opune prelucrarii datelor sale si acest lucru trebuie luat in considerare daca protejarea intereselor sale are prioritate fata de interesul operatorului de date in urma unei situatii personale specifice. Acest lucru nu se aplica daca exista o dispozitie legala ce impune ca datele sa fie procesate.
 • Aveti dreptul sa ne solicitati detalii suplimentare cu privire la modul in care folosim informatiile dumneavoastra;
 • Aveti drept de acces la datele dumneavoastra personale si la o copie a informatiilor pe care ni le-ati furnizat;
 • Aveti dreptul sa primiti datele personale referitoare la dumneavoastra, pe care ni le-ati furnizat, intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit si care poate fi citit automat;
 • Aveti dreptul la portabilitatea datelor;
 • Daca ati furnizat datele dumneavoastra in baza unui consimtamant, aveti dreptul sa il retrageti oricand doriti, cu efecte pentru viitor;
 • Aveti dreptul sa nu fiti supus unei decizii individualizate bazate exclusiv pe prelucrare automata;
 • Aveti dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere (http://www.dataprotection.ro/) in cazul in care v-au fost incalcate drepturile prevazute de regulamentul GDPR (Regulamentul UE nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia datelor cu caracter personal).

Exercitarea acestor drepturi este supusa anumitor exceptii pentru a proteja interesul public (de exemplu, prevenirea sau detectarea infractiunilor), interesele noastre (de exemplu, mentinerea privilegiului legal) sau drepturile si libertatile altora. Oricand veti lansa o solicitare in baza drepturilor dumneavoastra, va vom raspunde fara intarzieri nejustificate, dar nu mai tarziu de o luna. In cazuri complexe sau in momente de primire a numeroase solicitari, aceasta perioada poate fi prelungita cu inca doua luni, fapt despre care veti fi informati.

Confidentialitatea si securitatea datelor

In cadrul Alicomtex SRL datele personale sunt considerate informatii confidentiale si sunt protejate prin masuri organizatorice si tehnice adecvate pentru a preveni accesul neautorizat, prelucrarea sau distribuirea ilegala, precum si pierderea accidentala, modificarea sau distrugerea lor.

Masurile noastre de securitate sunt imbunatatite in mod regulat, in contextul  dezvoltarii tehnologice actuale.

Desi nu putem garanta ca transmiterea de date prin Internet sau pe site web este lipsita de riscurile unor atacuri cibernetice, noi, subcontractantii nostri si partenerii nostri de afaceri ne straduim sa mentinem garantiile fizice, electronice si procedurale pentru a va proteja informatiile in conformitate cu cerintele aplicabile privind protectia datelor. Folosim, printre altele, masuri precum:

 • Controlul strict al accesului personal la datele dumneavoastra pe baza principiului „necesitatii de a cunoaste” si numai pentru scopul comunicat,
 • stocarea datelor strict confidentiale – sub controlul unor masuri specifice de securitate.
 • utilizarea de sisteme informatice de securitate pentru a interzice accesul neautorizat, de exemplu de catre hackeri.
 • monitorizarea permanenta a accesului la sistemele de IT pentru a detecta si opri utilizarea necorespunzatoare a datelor cu caracter personal.
 • In cazul in care v-am furnizat (sau ati ales) o parola care va permite sa accesati anumite parti ale site-ului nostru sau orice alt portal, aplicatie sau serviciu pe care il operam, sunteti responsabil de pastrarea confidentiala a acestei parole si de respectarea oricarei alte proceduri de securitate asupra careia va notificam. Va solicitam sa nu comunicati o asemenea parola nimanui.

Respectarea obligatorie a solicitarilor de furnizare a informatiilor

Alicomtex SRL respecta legile nationale si ale UE in vigoare. Ca urmare, avem obligatia de a furniza informatiile dumneavoastra agentiilor de aplicare a legii, autoritatilor de reglementare si instantelor judecatoresti precum si partilor terte, in legatura cu proceduri sau investigatii oriunde in lume, atunci cand ni se solicita acest lucru. Daca este permis, va vom informa inainte de a raspunde, cu exceptia cazului in care acest lucru ar aduce atingere prevenirii sau detectarii unei infractiuni.

Furnizarea datelor personale pentru scopul de a ne conforma cu solicitarile obligatorii privind informatiile dvs., este o cerinta de reglementare care depinde de solicitarea in cauza. Obligatia legala poate fi determinata de stabilirea, exercitarea sau apararea unor pretentii legale.

Detaliile de contact ale companiei si responsabilului privind protectia datelor:

Daca aveti orice intrebari legate de colectarea si prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati:

Alicomtex SRL cu sediul in str. Nicolae Balcescu, nr. 29A, 230092 Slatina, jud. Olt

Detaliile de contact ale Responsabilului pentru protectia datelor din cadrul Alicomtex SRL sunt:

Adresa: str. Nicolae Balcescu, nr. 29A, 230092 Slatina, jud. Olt

e-mail: contact@alicomtex.ro

telefon: +40 249 420 016